Soo…sista dagen på ranchen. Upp 05.00 äta frukost, fixa matsäck, ta in Mr.Frodo som jag kommer att sakna såå mycket! Sadla och upp med honom på trailern. Det blåste rejält, kändes som det hängde regn i luften när vi gav oss av och mycket riktigt så började det regna. Den information Vi fått kvällen innan att vi skulle till en ranch en bit bort. Därefter skulle vi galoppera o trava i ca 45 min innan vi kom fram till djuren hade blivit ändrad. Nu skulle hästarna köras hela vägen fram till till hjorden. Jaha så ut på små gropiga, guppiga leriga småvägar rakt ut i ingenstans med 3 stora pickup trucks varsin trailer o 16 hästar. Vi hoppade o fot o slog huvudet i taket o vindrutan inne i bilen. Hur hästarna hade det…? Vi berättade för Nick och Dortha att när våra hästar åker är dom vadderade t. om på svansen. Det var lite svårt för dom att ta in. Och andra sidan tror jag inte våra hästar hade gått in i trailern igen efter en sådan här resa. Väl framme hoppar hästarna ur trailern som inget har hänt. På med resten av grejerna o upp i sadeln. När vi får syn på hjorden är dom utspridda på en yta som halva Skåne, kändes det som. Ok vi blir indelade i 3 grupper högerytan, vänsterytan i mitten som har en väg som leder till en korall där djuren ska separeras. Det var bar att börja. Trava, galoppera ”knuffa ” kon /tjuren i riktning mot vägen. Upp på ängen, ner för brant kant, över vattnet, upp på andra sidan, tillbaka över vattnet för då har den j…. a kon börjat gå åt andra hållet. Jaa så höll vi på. Relativt snart har vi dock ett imponerande led på 700 djur. ca 1 km framför oss. Så otroligt. Ok, i korallen får vi paus medan rutinerade cowboys sortera hjorden i 3 . Det har slutat regna, det har blivit varmare, Vi äter vår matsäck sittandes i gräset. Hästarna går lösa med bara repet från grimman hängandes efter sig. My darling Frodo bokstavligen delade mitt äpple med mig direkt ur munnen.